laupäev, 29. september 2007

Indiaani Horoskoop. Skorpion














Madu 23.10 - 22.11 (Skorpion)


Tootem: Meil vaadatakse maole tihti vastikusega, kuid paljud vanad rahvad austavad seda roomajat väga. Nende jaoks on madu muutumise ja uuenemise sümbol, kuna maol on võime vanast nahast vabaneda ja uues rüüs ilmuda.
Madu on peetud ja elu müsteeriumi hoidjaks, kes kaitseb salajasi tarkusi inimeste eest, kes nende tundmaõppimiseks veel valmis pole. Maole on iseloomulik läbitungiv, hüpnotiseeriv pilk.

Element: Mao element vesi sümboliseerib sügavaid emotsioone ja alateadvuslikke hingelisi vajadusi. Nii on Mao märgi all sündinutel täpne vaatlusvõime ja anne näha inimeste psüühika tagamaid ja süvahoovusi.

Klann: Madu kuulub konna klanni. Sellesse klanni kuuluvatele inimestele on iseloomulikud sügavad ja intensiivsed tunded, mille hulka kuuluvad ka ettenägelikkus ja intuitsioon. Enamasti ei jää neile saladuseks, mis teiste inimeste sees toimub. See teeb Maost hingeeksperdi, kuid mitte tingimata alati sümpaatse inimese.

Tuuled: Läänetuuled toovad kaasa vajaduse sisevaatluseks ja enesesse süüvimiseks. Looduse ja elu jõud ei tungi enam väljapoole, vaid sisemusse, hingelistesse ja vaimsetesse sfääridesse. On aeg ära tunda ja nähtavaks teha elu varjatud pool. See teeb Madudest väga realistlikud inimesed.

Tüüpiline Madu: Maol on maagiline vaade ning tal on sageli salapärane ja seletamatu loomus. See teeb neist huviäratavad ja ühtaegu lummavad ja eemaletõukavad inimesed. Nad tahavad rohkem teada kui silmadega näevad ja on seetõttu sündinud uurijad. Siiski on Mao huvi suunatud mitte teaduslikele objektidele, vaid psüühilistele ja müstilistele asjadele. Eriti paeluvad Madu ebaselged olukorrad ja inimesed ning nad ei jäta enne, kui on saladuse jälile saanud.
Maod on auahned, kindlameelsed ja visad inimesed, kes püüdlevad järjekindlalt oma eesmärkide poole. Nad ei anna kunagi alla - ka mitte siis, kui on oma võimete piirini jõudnud või selle isegi ületanud. Madu ei säästa ei ennast ega teisi, mis teeb temaga suhtlemise pingutavaks. Teisalt võib Maole loota ka siis, kui teised on juba käega löönud.
Mao märgi all sündinud elavad äärmuste vahel, tõustes kord kõrgustesse ning langedes siis põhja. Kuid päris lööduks ei saa neid kunagi tunnistada.

Armastus: Mao tunded on ülimalt intensiivsed ja armastus põhjatu, siiski avaldab ta armastust viivitades ja kõhklevalt. Mao armastatu peab olema väga kannatlik ja taluma pinget seni, kuni Madu on endas selgusele jõudnud. Siis võib armastus omandada vägagi kirglikud, isegi ekstaatilised jooned.
Üldiselt on Madu usaldusväärne partner, kes abielutõotust võtab väga tõsiselt. Tihti on aga Maod üsna armukadedad ja kipuvad partnerit enda omandiks pidama. Niisugune olukord võib kooselu piirata ja läbisaamist tumestada. Madu peaks oma partnerile rohkem vabadust andma, muidu võib armastus ja kirg muutuda piinavaks.

Elukutse: Mao märgi all sündinud pühenduvad täielikult oma tööalaste eesmärkide elluviimisele. Enamasti on nad auahned, läbilöögivõimelised ja erialaselt väga kompetentsed.
Mõnikord võib Madusid pidada ebameeldivateks kaastöötajateks ja ülemusteks, kuna nende terava pilgu eest ei jää ükski puudus varjule. Võitlustuhinas võib juhtuda, et Madu rakendab ebaausaid vahendeid. Enamasti pole selliseid äärmuslikke vahendeid tarvis, sest Madu lööb oma oskuste ja nutikusega. Eriti hästi sobivad Maole uurivad erialad.

Elujõud: Võib juhtuda, et Madu hoiab oma tundeid äärmiselt vaos. See võib hakata tervisele kahju tooma, koormates eriti magu ja soolestikku. Madu peaks jälgima, et energia saaks vabalt voolata ega kuhjuks, sest see võib muuhulgas soodustada ka agressiivsust.

Väike Madu: Väikest Madu võib pidada tugevaks isiksuseks. Ta on väga aktiivne ja teadmishimuline, eksperimenteerib mänguasjade, iseenda ja oma vanematega. Teravad esemed ja tuli peaksid olema kindlas kohas, kuni laps piisavalt suureks saab.
Kool ja õppimine pakuvad Maole suurt rõõmu, sest siin on võimalus midagi uut teada saada. Õpetajad võivad nii mõnelegi ebameeldivale küsimusele vastuse võlgu jääda, sest see laps tunneb huvi rohkema kui tähestiku ja ükskordühe vastu. Ebaõigluse korral näitab väike Madu oma võitlusvalmidust. Ta kaitseb mitte niivõrd enda, kui klassikaaslaste huve ning sageli saab temast grupi juht (näiteks klassivanem).
Selline laps on igal juhul iseseisev ja saab elus hästi hakkama. Puberteediajal võib olla probleeme seksuaalsusega - Madu tahab seda valdkonda liiga intensiivselt uurida. Selliste uute kogemustega peaks ta ettevaatlikumalt ümber käima.

Madu ja tema partnerid:

Madu ja Pistrik: Võiks arvata, et siin on tegemist täieliku sobivusega, kuna mõlemad on äärmiselt kirglikud märgid. Probleem seisneb aga selles, et Mao tunded on sügaval hingepõhjas, samal ajal paiskuvad Pistriku emotsioonid pealispinnale. Säde on siiski olemas.

Madu ja Kobras: Madu ja Kobras kujutavad endast kaht vastandlikku poolust, kes võivad moodustada kadestamisväärse terviku. See pole aga alati lihtne. Vastandlikud kalduvused ja vajadused nõuavad suurt järeleandlikkust ja teisega arvestamist.

Madu ja Hirv: Madu tahaks vallatut Hirve emotsionaalselt allutada ja enda omaks kuulutada. Aga on vähe tõenäoline, et see tal õnnestub, kuna Hirv pageb iga piirangu eest. Nii jääb püsima täitumatu armastuse mõru maik, mida kumbki kaua välja ei kannata.

Madu ja Rähn: Kummalgi pole probleeme intensiivse suhte loomisel, mis põhineb eeskätt hingelisel kooskõlal. Madu ja Rähn otsivad ja leiavad teineteist ning tõenäoliselt jäävad alatiseks kokku.

Madu ja Lõhe: Siin tuleb arvestada lahkarvamustega. Lõhe on uhke ja võimukas, Madu aga hoolimatult otsekohene - nii tekib pidevalt hõõrumisi. Ühiseks on ainult armukadedus ja omamissoov ning seda probleemi on raske lahendada.

Madu ja Karu: Tagasihoidlik ja kohanemisvõimeline Karu oskab hinnata Mao tundlikkust, kindlameelsust ja usaldatavust. Maole meeldib samas väljakutse, mille talle esitab Karu, kes oma sügavamaid tundeid ettevaatlikult peidab.

Madu ja Ronk: Mao tunded on sügavad nagu meri ja talle meeldib partnerit sinna sügavustesse kaasa tõmmata. Seal ei tunne Ronk end aga sugugi kindlalt ja püüab oma tundeid isegi varjata. Sellises vahekorras on rahulduse leidmine üsnagi küsitav.

Madu ja Madu: Kaks Madu võivad teineteist hingeliselt, vaimselt ja kehaliselt niivõrd lummata, et ei suuda end terve elu partnerist lahti rebida. Selle suhte intensiivsus on kadestamisväärne. Samas võib suur armukadedus kujuneda probleemiks.

Madu ja Öökull: Selles vahekorras tuleb ette lahkarvamusi, mis võivad ees seista teel õnnele. Kui Madu lõdvestab pisut oma armastuse haaret ja Öökull näitab üles talle omast sallivust, pole intensiivse suhte tekkimisel takistusi.

Madu ja Hani: Kuigi need kaks märki oskavad oma tundeid enamjaolt valitseda, lööb partnerite vahel lõkkele meeleline ja kirglik leek, mis vahekorda samaaegselt elustab ja süvendab. Mao ja Hane suhe on pajutõotav nii armastuses kui ka ametialaselt.

Madu ja Saarmas: Madu ja Saarmas kohtuvad oletatavasti segaste tunnetega. Nende kahe sisemaailmad on hoopis erinevast puust. Seetõttu oleks tarvis sellisel määral mõlemapoolset sallivust, milleks ei Saarmas ega Madu võimelised ei ole.

Madu ja Hunt: Kui Hunt valib partneriks Mao, tabab ta kümnesse. Tal õnnestub suhteliselt kergelt võita Mao usaldus. Mõlema märgi tundemaailm on rikas ning sügav hingesugulus tagab tugeva ühtekuuluvustunde ja annab suhtele kõikumatu aluse.

NB!
Pistrik 21.03 - 19.04 (Jäär)
Kobras 20.04 - 20.05 (Sõnn)
Hirv 21.05 - 20.06 (Kaksikud)
Rähn 21.06 - 21.07 (Vähk)
Lõhe 22.07 - 21.08 (Lõvi)
Karu 22.08 - 21.09 (Neitsi)
Ronk 22.09 - 22.10 (Kaalud)
Madu 23.10 - 22.11 (Skorpion)
Öökull 23.11 - 21.12 (Ambur)
Hani 22.12 - 19.01 (Kaljukits)
Saarmas 20.01 - 18.02 (Veevalaja)
Hunt 19.02 - 20.03 (Kalad)

3 kommentaari:

Hanna ütles ...

täitsa haige, täpselt minukohta kõik :S :D

Liis. ütles ...

:D See peaaegu täpselt minu kohta:D:D

Anonüümne ütles ...

ongi jumala õige kõik :D