neljapäev, 8. november 2007

Viinavõtmise horoskoop























Kõigile on teada, et alkohol ei mõju organismile sugugi alati ühtviisi. Mõnikord ei too suuremgi võtmine kaasa tõsiseid tagajärgi, on aga päevi, mil juba esimene klaasike võtavad inimese jalust maha ja garanteerivad talle järgmiseks päevaks tugeva peavalu.

Miks see nii on?

Astroloogid on nimelt avastanud, et süüdi on selles kuufaasid.

Klaasi pole mõtet tõsta näiteks noorkuupäeval, sest see lõppeb tavaliselt alati raske pohmelusega.

Täiskuu ajal on astroloogide arvates inimesed niigi tasakaalutud, et purjuspäi võidakse teha midagi sellist, mida kahetsetakse vat et terve elu.

Seega, millal on siis mõistlik juua?

Osutub, et see polegi nii kerge, sest pidevalt peab kuufaasidega arvet pidama.

Nimelt osutub, et kõige mõistlikum on juua kasvava kuu perioodil- noorkuust kuni täiskuuni (välja tuleks jätte esimese veerandi päev) või siis võtta kohe pärast täiskuud (kuni viimase veerandi päevani). Kui need päevad maha magatakse, siis on alkohol jälle ohtlik.

Astroloogid on avastanud, et alkohol mõjub ka eri sodiaagimärkides sündinud inimestele erinevalt. Eelnavalt võin mainida, et kasulikuks ei osutu alkohol kahjuks kellelegi.

Jääradele on joomine ohtlik. See kas võtab nad jalust maha või tõukab meeletutele tegudele: kainenagi kipuvad nad enne tegutsema ja alles takkajärele mõtlema, „auru all” seda enam.

Purjus Sõnne tuleks aga karta. Olles tavaliselt tasakaalukad, satuvad nad joobunult mõne tühise asja pärast raevu ja hakkavad siis „pusklema”.

Kaksikutele pole joomine lihtsalt huvitav: nad ei muuda oma meeleolu ja käitumisstiili märgatavalt, seepärast eelistavad nad seltskonnas kasutada teisi stimuleerivaid vahendeid – informatsioonivahetust, huvitavaid vestlusi.

Vähkidele on alkohol, kaasa arvatud õlu vastunäidustatud: neil on õrn magu ja ebastabiilne psüühika, mõnikord muutuvad nad märjukese mõjul kurvameelseks ja hakkavad pisaraid valama.

Lõvid peavad piiri pidama kahel põhjusel: esiteks koormab alkohol nende südant, mis on lõvide nõrk koht. Teiseks – ja see on ehk kõige tähtsam – kaotab alkoholilembene lõvi ümbritsevate silmis autoriteedi, see on aga tema meelest sama, mis surm. Seepärast peab lõvi klaasi tõstes meeles pidama, et liigne suutäis võib muuta ta veiderdavaks ahviks.

Neitsidele on alkohol kange mürk. Enamiku neitsisid tunneb seda ka instinktiivselt – seepärast ongi nende seas palju karsklasi. Need, kelle sisemine hääl vaikib, pidagu silmas, et alkoholi toimel kulub neil maks väga kiiresti ja tervis läheb käest.

Kaalud joovad tihtipeale solidaarsuse mõttes ja tõstavad eeskuju andmiseks tihti klaasi. Tagajärjeks on aga iiveldus ja muud ebameeldivused, mida kaalude esindajad muidu jälestavad.

Skorpionile on purjusolek eriti ohtlik. Olles tavaliselt vaos hoitud, kaotab ta siis kontrolli oma võimsate emotsioonide üle ja võib teha endale üpris palju halba – rikkuda ära kogu oma elu. Selle tähemärgi esindajad on purjuspäi potentsiaalsed enesetapjad.

Ambur joob naudinguga ja see on kohutavalt ohtlik: ka paljudest andekatest amburitest on saanud paadunud alkohoolikud! Amburi maks tuleb alkoholikoormusega halvasti toime ja tagajärjeks on hepatiidid, seejärel aga tsirroos, mille vastu ei ole efektiivseid ravimeid.

Kaljukitsele ei too alkohol lõdvestust nagu teistele, kes alkoholist unustust otsivad. Probleemid ei kao kusagile, tumedad värvid aga muutuvad veelgi süngemaks, seepärast on joomine neile kasutu.

Veevalajad satuvad väga kiiresti alkoholikire küüsi ning see rikub nende nõrka närvisüsteemi. Varsti saavad neist värisevate käte ja ebakindla kõnnakuga neurootikud, keda vaevavad krambid ja astma.

Kalade tähtkujus sündinuile on alkohol üldse vastunäidustatud. Nad harjuvad kiiresti: alkoholist jääb neile väheseks ja käsi sirutatakse süstla järele. Pealegi on pohmelus neile väga valuline: nende organism talub halvasti mürgisust. Juhtub, et jäär ja kalad võtavad alkoholi juurde suupisteks ühest ja samast purgist seeni: jääral pole viga midagi, aga kalad viiakse ägeda mürgistusega reanimatsiooniosakonda.

Kommentaare ei ole: