neljapäev, 8. november 2007

Kujundushoroskoop: Elutuba


Jäär:
Sind teatakse kui noorimat sodiaagimärki – hingelt noorimat, ma mõtlen, mis teeb sinust julge, oma arvamust omavat märki, keda on õnnistatud lapseliku energilisusega. Sa oled vidinate fänn ja ainult kõige uuemad, vägevamad ja vingemad asjad sobivad sulle. Kaalu laristamist lamedale TV-ekraanile, et säästa ruumi. Iseseisev Jäär vajab vabadusetunnet, isegi kui see taandub sinu põrandale; segadus paneb sind ainult tundma ahistatuna! Tegelikult, sinu ideaalne elutuba on nagu kombinesoon, sisaldades erksaid toone (nagu punane vaip või sein), mugav tool, kus end kerra tõmmata ja võib-olla isegi megasuured padjad, et lõõgastuda põrandal, kõik sujuvalt kombineeritud ja ühtne. Ideaalselt oled sina, tuline märk, kamina ees.

Sõnn:
Me teame sinu tüüpi. Sõnnil on väga spetsiifiline maitse ja seda hea põhjusega! Kuna Veenus on sinu valitseja, siis sinu ilumeeleks ongi… ilu. Kõik, mis on natukene vähem kui ilus jätab sind külmaks. Tegelikult, sa vaatad elutuba kui kodu süda, kohta, kus peaks hõljuma hea energia. Mida teha: suur hunnik värskeid lilli. Sa oled sensuaalne ning lõhn ergastab sinu päeva. Sama teeb ka kõige pehmem diivan, mis raha eest saab osta, sa lihtsalt tahad sinna sisse sulada. Samas oled sa ka muusikaliselt häälestatud, nii et ära koonerda sound´i pealt: olgu see siis pisike või omaette klassist helisüsteem, see on muidugi juba sinu enda teha.


Kaksikud:
Me avaldame sulle ühe väikese saladuse: su sõbrad arvavad, et sinu elutuba on nagu kolmemõõtmeline kataloog. Miks? Sündinud trendiloojana komistad otsa kõigele, mis on uusim ja vingeim, samas kui ülejäänud meist otsivad veel parkimiskohta. Mis sul kindlasti olema peavad? Esiteks kunst, mis oleks lisaks silmailule ka vestluse allikaks. Tunned end kodus kunstigaleriides ja tänavalaatadel, sest originaalsus on sinu juures kohustuslik: replikatsioonid ei ole absoluutselt sinu teema. Moodne disain tekitab sinus samuti sooje tundeid. Hoia kõik jooned oma elutoas siledad ja lineaarsed. Võiksid kaaluda ümmargust klaasist lauda, mis toimiks kui showlava sinu lemmikvaasile. L-kujulised diivanid leiutati samuti Kaksikute poolt Kaksikutele, kes peavad siiamaani vestlemist üheks kõrgeimaks kunstivormiks.


Vähk:
Sinu märksõnadeks on soojus ja hubasus. Alati on ootamas väike seltskond sinu ukselävel, kes ihaldab tassikest kuuma teed. Vähi elutuba on nagu kaitsev kest, mille sees kogu perekond ja muidugi ka pool naabruskonnast armastab koguneda. Isegi kui sa kaunistad oma märgile omaste värvidega (lahe türkiis ja ookeanisinine) ikkagi kiirgab sinu tuba soojust. Pühenda üks sein perekonnapiltidele, sest nähes nende naeratavaid nägusid muutud sa rõõmsaks. Sama teeb ka diivan, mis meenutab tegelikult pigem üht kohevat pilve. Hoolitse ainult selle eest, et pehme diivan oleks ka plekikindel, kuna sulle ju meeldib valmistada seda toitu, mida kõik armastavad ning mõnusalt diivanil lesides seda ka süüa.


Lõvi:
Uhke ja päikseline, kõik armastavad Lõvisid. Sinu elutuba peaks peegeldama seda elurõõmsat paigustust ning ei ole midagi rohkem depressiivsemat Lõvile kui valged seinad! Nii et esimesena mine sulandu ühte värvilaikudega: ere oranz või kollane kutsub sinu nime. Seejärel tee kindlaks, et sinu elutuba kaasab kuninglikku kohta lõõgastumiseks, olgu selleks siis kõige vingem La-Z-Boy (ülimugav tugitool) või siis rikkalik velvetist tumba. Sa elad ja töötad kõvasti. Päeva lõpus sa tahad lõõgastuda stiilselt, kuid samas armastad sa meelt lahutada: investeeri lauamängudesse ja hoia oma veiniriiul prominentsena ja hästi varustatuna. Seal kus sa elad, on ka pidu.


Neitsi:
Vaikust ja korda, palun! See on sinu sõjahüüd, kuid see ei ütle kohe seda, et sa oled igav. Hoopis vastupidi! Sa sündisid tähe all, mida kutsutakse “koht kõigi jaoks ning igal asjal on oma koht,” ja juhtumisi on nii, et korras ja tavaline tuba rahustab sind. Sinu esimene peatus: pood, kus müüakse armsaid nõusid. Koristamine tegelikult rahustab sind. Sama teevad ka hästilõhnavad koristusvahendid. MMMM… lavender: eriti hea sellele kangekaelsele plekile laual ning rahu hingele. Sinu priiskamiskoht? Üksteisega sobivad raamaturiiulid, kuhu sobitada kõik sinu raamatud ja hobid. Soe puit on sinu ehitusmaterjal: hallikas-valge ja rohe-hall on sinu värvipalett. Nüüd aga mine linna ning mõtetes: “rafineeritud ja maalähedane.” Isegi parem kui mõtled lihtsalt “rafineeritud.”


Kaalud:
Olles õhuline märk, ihaldad sa puhtaid linu ja tuba, mis hingab. Sinu jaoks ei saa olla midagi õudsemat see, kui sa ei saa kogu ruumi balansseerida. See ei tähenda muidugi kohe seda, et sa tahad kindlasti see-sobib-sellega elutuba kus oleks kardinad-mis-sobivad-laudlinaga-mis-sobivad-salvrättidega tunnet, sa tahad seda ainult siis, kui asi puudutab disaini. Kui riputad seinale riiuli toa ühes küljes (ja kas see ei näe mitte armas välja?) veendu selles, et sa tasakaalustaks selle millegi samakaalulisega, ütleme näiteks madala mahagonist lauaga, mille peale panna need pildid, mille sa raamisid nii ilusti. Kogu selle kohale üks julge moodsa kunsti teos. Nagu näiteks…? Ütle sina mulle. Kaaludel on suurepärane maitse ning esteedid, nagu te olete, teate niikuinii vähemalt pooli kunstnikke linnas.


Skorpion:
Sa saad kohe aru, et ligidal on Skorpion. Sa tunned tema rõhuvat kohalolekut. Sa tunned end kas siis mugavalt... või mitte väga, oleneb sinu kõhutundest. Ühest küljest sa igatsed üksindust: mahedat valgust, et luua koopalikku tunnet. Läbipaistvad kardinad, et lubada väike vilksatus valgust sisse, kuid kindlasti mitte väga palju. Sinu unistuste ruum ei olegi nii väga magamistuba, vaid buduaar: mõtle eksootika, ahvaltuse, seksikuse peale, väikse suunaga emotsionaalselt tumedama elu peale. Proovi lisada tumedaid velvetist elemente. Voodi, kuhu oleks sisseehitatud sahtlid, et saaksid seal hoida oma intiimsemaid asju. Sulle meeldib kui sinu kujunduses on saladusi.


Ambur:
Tehke ruumi! Tehke ruumi! Ambur maandus – jälle. Entusiastlik avastaja nagu sa oled, on vägagi tõenäoline, et sinu elutuba peegeldab sinu paljusid reise. Olgu need siis kas raamitud fotod kohtadest, kus sa oled käinud (tahad minna) või see hunnik patju, mille sa leidsid turuplatsil ringi konnates. Investeeri organiseeritud raamaturiiulisse. Miks? Sa teed kõike suurelt. Pealegi, oigab see hunniku raamatute raskuse all ning sulle meeldib neid näidata kui sõbrad tulevad külla, mida nad kogu aeg ka teevad. Sa oled sündinud meelelahutaja! Samas sa vihkad jällegi suurejoonelisi vastuvõtte. Pane mõned kott-toolid kappi erilisteks juhtudeks ning selleks puhuks kui tulevad külalised.


Kaljukits:
Ühes muinasjutus küsis noor mees Kaljukitselt: “Ooo tark kits, kui palju sa oled saavutanud?” Vastust ei olegi vaja. Vaata lihtsalt ringi. Sinu elutuba on ehe tõestus sinu paljudele saavutustele, mis koosneb ka suurepärasest mööblikollektsioonist. Sinu kujundamises ei ole midagi pehmet ja kohevat! Sa nõuad kindlat ja tugevat diivanit käetugedega, suur aitäh, massiivset tammest lauda ja toa südant, milleks on võimas kamin suure lõõmava leegiga. Kõik see kokku moodustabki sinu jaoks kodu. Loo endale nurgakontor, et sa saaksid need viimased e-mailid saata eriti stiilselt, lisa mõned hubased elemendid nagu näiteks paks vahemereline vaip selleks puhuks, et kui te kõvad töömehed, visates jalast kingad, otsustate lõõgastuda.


Veevalaja:
Tutid? Kirevad mustrid? Ei, aitähh! Veider ja kohev ei ole sinu jaoks. Sa vajad õhulist ruumi kus sa saad oma patareisid laadida. Piltlikult. Pealegi, sinu elutuba on sinu vidinatele ja jubinatele nagu pühade säilmete kirst või altar. Seitse pulti, massazitool. Lahedaim imidz on praktiliselt sinu teine nimi. Mis on suur saladus? Kogu see tehnika, teiste jaoks nii väsitav ja koormav (ei usu meid? Kes programmeeris videomaki?) aitab sul tegelikult lõõgastuda.


Kalad:
Oota, kas me oleme vee all või sinu elutoas? Jajah, siin on aken. Aga sina, väike kalake, tahad ruumi, mis paneb sind tundma nagu saaksid ujuda kaugele kaugele. See peaks seletama looklevaid ja lainelisi kardinaid, paksu vaipa ja...meresiili…Ma teen nalja! Andesta, me teame, et sa oled tundliku hingega. Muide, sa oled ka artistlik. Sinu dekoor kisub rohkem pentstlikuks ja sa tead täpselt, mida sinna panna: haldja-aed nurgas, kashmiirist kate rippumas naljakalt diivanil. Veendu ainult selles, et lisad struktuuri – riiuleid, panipaiku, laua – kõik need vahvad elemendid, et su segasumma suvila oleks koht, mida kutsuda koduks.

Kommentaare ei ole: