reede, 16. november 2007

Jõuluks siledaks!


Kaalu langetamine Feng Shui abil

Feng Shui järgi on lopsakas keha - «haige» energia, mis on materialiseerunud üleliigsete kilode kujul. Loomaisu, mis teid kodus tabab, võib olla seotud vale ruumikujundusega. Eluruumi «häälestamine» tervise tugevdamise eesmärgil aitab kehakaalu normaliseerida.

Esimene samm.

Vabastage kapp... rasvast

Hiinlased räägivad sümbolite keeles. Feng Shuis ei ole samuti juhuslikke sõnu. Sõnaühendisse «liigne kaal» on kodeeritud liigsete kilogrammide peapõhjus – see on sõna «liigne». Ta ütleb põhjuse ja samas annab kätte ka probleemi lahendamise teed. Vanad hiinlased teadsid (ka meie oleme sellest lugenud, kuid unustanud), et meid ümbritsev ruum – see on meie keha pikendus. Kodu risustamine võrdub keha risustamisega.

Esimene ja peamine samm Feng Shui abil kaalu langetamisel on vabanemine esemetest, mida te pole aasta või poole jooksul kasutanud. Mida rohkem on kodus liigseid asju, seda ülekaalulisemad ja haigemad on teie pereliikmed.

Liigsete asjade hulka ei kuulu mitte ainult riided ja jalanõud, vaid ka vanad mänguasjad, lõpuni kasutamata kreemituubid, aegunud lõhnaõlipudelid, lasteriided, juhuslikud raamatud, vanad arstirohud, katkised lauanõud jne. Kas on väga raske saledamaks saamise nimel oma lemmikkleidist loobuda? Alustage pisiasjadest: visake iga päev oma isiklikest asjadest ära üks ese – ja võtke kaalus alla!

Teine samm.

Varjake sissepääs kööki

«Näljase» energia teed on järgitavad. Kuhu me vaatame – sinna voolabki meie energia, mida näeme – see sünnitabki meie soovid. Kõige suurema koguse energiat saab tuba, mis asub välisukse vastas. Kui selleks on köök, siis loomulikult hakkavadki sinna püüdlema teie soovid. Veidi kergem on neil, kelle köök asub koridorist paremal või vasakul. Kuid mööduda on sellest ikkagi raske. Sellepärast on vaja teha neli asja.

Köök on pereelu keskus ja sageli ka külaliste vastuvõtukohaks. Tuleks välja mõelda, kuidas suunata saabunute sammud külalistetuppa. Selleks võib olla tuba ja koridori ühendav dekoratiivne element (põrandavaip) või ere latern (linnukese- või kellukesekujuline) külalistetoa ukseavas.

Köögi uks ei tohiks olla klaasist, vaid läbipaistmatust materjalist või siis varjatud rippkardinatega (rahvakeeles vietnami kardinad: kapronist või puuvillasest nöörist lõigatud jupid, mis langevad kosena ülevalt alla).

Söögiisu tekitamise vältimiseks ei tohiks kööki sisenemisel pilk langeda leivataldrikule või külmkapile. Kui külmikut ei ole võimalik ringi paigutada, tuleks see varjata mõne kaunistusega. Toiduainetelt tähelepanu kõrvale juhtimiseks võib kasutada ka kavalust, jättes silmatorkavale kohale suhtlemist soodustvaid esemeid nagu ajakirjad, lillekimp või telefon. Samuti sobib selleks mõni köögi põhjapoolses osas asuv musta värvi iluasjake (must-Veestiihia värv), mis lülitab tähelepanu ihuliselt hingelisele.

Kui perenaine seisab pliidi ees seljaga ukse poole, siis tuleb pliidi juurde peegel riputada, et tal oleks võimalik kõiki kööki sisenejaid näha.

Kolmas samm.

Lepitage kraanikauss ja pliit

Köögi väikesesse ruumi on koondatud kõik energia liigid ja need on üksteisega konfliktis. Kõige «skandaalsemad» naabrid on – Vee- ja Tulestiihiad (Harilikult esindab Tuleenergiat pliit, röster, kohvimasin, Veeenergia esindajateks on külmkapp ja valamu). Nende elementide vaheline riid peegeldub figuuril, ja nimelt: tekivad seedehäired ja kõik katsed kaalu langetada nullitakse ära.

Kaasaegsetes korterites sageli esinevaks tüüpiliseks veaks on valamu ja pliidi kõrvuti asetsemine. Omamoodi on see praktiline: keetsid makarone – said kohe vee ära valada. Selle mugavuse nimel ühendavad kodukootud meistrimehed spetsiaalselt töötlemislaua, pliidi ja valamu tasapinnad. Kuid hiinlased on selle vastu! Probleemi lahendav meetod ei nõua õnneks köögi sisustuse ümber paigutamist: kaks vaenulikku stiihiat võib lepitada kolmanda abil – selleks on Puustiihia. Eraldage valamu ükskõik millise «puuenergiat» kandva elemendiga. Selleks võib olla puidust lõikelaud, mis sobitub laua ja valamu vahelisse prakku; taimse ornamendiga kaunistatud dekoratiivne kandik või elus lill (kui talle selleks sobiv koht leidub). Sõbralikku Puuenergiat kannab endas ka iga rohelist värvi ese.

Neljas samm.

Toitke... peeglit

Hiinas võib tervituse asemel kuulda: «Olete täna juba söönud?» - see räägib tõsisest suhtumisest söömisesse. Feng Shui järgijad toituvad vastavlt Feng Shui reeglitele ja ei lähe sellepärast paksuks. See tähendab seda, et nad...

• Ei söö seal, kus valmistatakse toitu (kui kööki pole võimalik sirmiga toidu tegemise ja söömise tsooniks eraldada, siis on parem süüa ükskõik millises toas, väljaarvatud magamistuba).

• Eelistavad kõigile teistele nõudele keraamilisi sööginõusid.

• Kasutavad söögilauda, mis on ümmargune, kaheksanurkne või ovaalne. Need on optimaalsed vormid toidu paremaks omastamiseks, harmoonia saavutamiseks kehas ja perekonnas. Laud ei tohiks olla läbipaistvast klaasist, sest see hajutab ja laseb läbi kogu hea energia.

• Söövad järgmises järjekorras: külmad suupisted (maitseroheline, kala, linnuliha, köögiviljad), kuumad road (nende hulka kuuluvad taignast valmistatud tooted ja riisinuudlisupp), magustoit (puuviljad, koogid, küpsised) ja alkohol kogu söömaaja jooksul. Ärge ehmuge! Hiinlased ei talu piiravaid dieete: nad söövad kõike, kuid väga väikestes kogustes.

• Söövad ainult värskeid toiduaineid ning kaunilt kujundatud roogasid.

• Suurendavad toiduportsjonite kogust ... peeglite abil! Peeglites peegelduv toit kahekordistub visuaalselt, inimene sööks justkui topeltportsjoni, kuid tegelikult väldib liigsöömist. Peale selle kahekordistab tänulik «toidetud» peegel kõiki maja rikkusi. Peeglid võivad asuda toas selliselt, et neis peegeldub kogu laud või siis pannakse väike peegel toitude kõrvale.

Kommentaare ei ole: