reede, 9. november 2007

Kujundushoroskoop: Magamistuba


Jäär:

Sa tegutsed impulsiivselt. Sa oled samuti esimene sodiaagimärk ning sinu nooruslik optimism tähendab, et armastad kujundades võtta riske, kuid sinu tuba peegeldab alati elujõulisust ja energiat. Sa võid kanda endaga talenti, mida õppisid lapsena, nagu näiteks antiigi või markide kogumine, viies selle täiskasvanuikka ja panna see kõigile nähtavale kohale. Sa võid isegi proovida teha ruum mugavaks lastele, näiteks luues lastenurk punase tugitooliga muinasjuttude lugemiseks. Julged ja kindlad veendumused, erksad ja tulised värvilaigud on see, mis paneb Jäära tundma end hubaselt. Ole ainult kindel, et võtad ja valid, kas siis punane sein või punased voodiriided, et kogu see “soojus” ei muutuks liiga hingematvaks.


Sõnn:

Sa tead, milline sa oled ja sa ei kavatsegi oma arvamust muuta. Sinu jaoks on ideaalne magamistuba, mis on luksuslik ja mugav. See peaks peegeldama jõukust ja elu peenemaid nüansse. Mõtle: koht nagu Versaille! Sa valid elegantsed detailid, peenelt õmmeldud kardinad, käsitööna valminud voodipesu ja ei hoia kokku millegi pealt, et muuta oma kodu eriti hubaseks “kindluseks”. Ole ainult ettevaatlik liigse kulutamise suhtes: lisa põhilised, nagu tugev puust voodiraam, et maandada neid peeneid siidist linu, sobivat sulgpatja ja hunnikut plüüšist patju! Seejärel juba lõõgastu klaasikese kvaliteetse veiniga. Oehh… õnnistus.


Kaksikud:

Sa eelistad ilusat ja trendikat – vähemalt niikaua kuni see annab sinu külalistele jutuainet. Olles sündinud Kaksikute märgis (pärides nende duaalsuse) on Kaksikuid raske lüüa, kui asi puudutab disaini, kuid sinu stiil on kindlasti „mis on kuum”, mitte „olen näinud, olen teinud”. Õnneks on sul suurepärane maitse. Magamistoa jaoks vali välja midagi modernsest kunstist (sulle meeldivad korrektsed geomeetrilised jooned) ning kaks moodsat öökappi, mis paiknevad sinu õhulise voodi külgedel. Aseta lahtikäiv diivan sinna kõrvale, et su sõbrad saaksid seal istuda ja sinuga jutustada. Siis lisa stiilipuhas vaas, kuhu saad asetada selle hooaja „IN” õie.


Vähk:

Sa teed oma oleku märkavaks domineerides. Sinu ruum? Emotsionaalselt kütkestav kest, mille sees kõik saavad lõõgastuda. Uskumatult tundlik, tunnetad sa erinevaid võnkeid hämastava kergusega: sa tahad oma tuppa ainult asju, mis hingavad sinna sisse elu. Lisa taimi, mida saad kaisutada, mulisev purskkaev, mille helid sind rahustavad ja küünlad, mis lõhnastavad tuba. Muidugi ära unusta riputamast kardinaid, et blokeerida valgust – päikest ja kuud, millele sa oled eriti tundlik. Viimasena, pühenda üks püha koht perekonnapiltidele. Sinule kui sentimentaalsele märgile tähendab nende vaatamine kiireimat viisi lüüa kandasid kokku ja tunda…tunda end kodus.


Lõvi:

Sa oled uhke oma arvamuste üle ja sind ei häiri kui oled tähelepanu keskmes. Kui aus olla, siis sa tahad, et kõik sind imetleksid! Lõvi, sinu stiil on kuninglik, noobel ja domineerib nagu ka päike. Anna minna, värvi sein väljakutsuvalt! Mõtle kirkalt ja päikseliselt nagu päev rannas, seejärel lisa kullatud peegel, millest saad imetleda oma megavatist naeratust. Samas võid sa riputada üles selle maali, mille sa tegid: Lõvid armastavad igasugust eneseväljendust. Baldahhiin-voodi võib olla sinu moodsa päeva kroon või on selleks see kuninglik troon nurgas, sobides kokku sarnase tumbaga, millele saad toetada oma jalad.


Neitsi:

Sa töötad koos teistega viisil, mis on kindel ning tasakaalukas, samamoodi nagu sulle meeldib kujundada. Sind juhib tähelepanelikkus detailidele ja kaasasündinud anne käsitööle – sa ihaldad puhtust oma kindla eesmärgiga. Sa ei saa lihtsalt visata mingisugust suvalist tumbat oma tuppa, sellel peab olema panipaik sinu raamatute jaoks ja õmblused, mis peavad vastu ajahambale, suur aitäh! Esiteks, eemalda igasugune korralagedus: puhas ning avar ruum rahustab sinu närve. Seejärel toonita ruumi vaaside ja küünlajalgadega, mis on valmistatud tuhmidest ning organaanilistest materjalidest. Lihtsus – kerge puidust voodiraam ja sinna juurde sobiv raamaturiiul on tegelikult kõik, mida sa vajad.


Kaalud:

Kaaludele omaselt üritad sa alati luua tasakaalustatud suhet mõtte, tegude ja keskkonna vahel. Kaalud on ainuke sodiaagimärk, mis on esindatud mitteelusa objektiga ja sinu õhuline loomus tähendab, et sa triivid nö mõistelises ühiskonnas. Mõtle: feng shui! Sa võib-olla ei ole võimeline tajuma, et see on siin! Tasakaal on kogu asja võti. Kunagi ei saa voodi kõrval olla ühte voodikappi ilma teiseta – sa ei taha kaale tasakaalust välja ajada.


Skorpion:

Sa oled saladustekuninganna - müsteeriumid ja üllatus, üllatus… tekstiilid on täpselt sinu rida. Sulle sobivad sensuaalsed materjalid nagu brokaat ja velvet! Sinu elutuba peaks õhkama õdusat, avarat ja koopalikku tunnet ning alkeemik nagu sa oled – juhindudes Plutost, sinu märgile on väga iseloomulik transformatsioon: sulle tuleb loomulikult, et märkad kõige koledamat antiikdiivanit kirbuturul ja pärast uuesti polsterdamist suudad sellest luua ainulaadse meistriteose, mida kadestavad kõik su sõbrad. Valgustus loeb sulle samuti väga palju. Vitraaz-klaasist lambid, mis filtreerivad ja murravad valgust, loob rahustava ja romantilise meeleolu. Sama teevad ka need suurepärased küünlajalad, millest hoovab rikkalikke aroome nagu kaneel või patšuli. Sellel juhul hoomab su elutuba samasugust tunnet nagu ka sa ise.


Ambur:

Sa saad läbi kõigiga oma pidu-on-elu viisil. Pealegi on olemas mitut erinevat tüüpi sind: Ambur ehk vabadust otsiv seikleja kellele meeldib teistele näidata oma seiklusi: “Vaadake seda Buddha kuju, mille ma tõin Balist ja neid fotosid mu viimasest reisist Kuala Lumpuri!” Siis on olemas veel see naljahimuline ja lõbus Ambur: “See võiks olla ka magamistuba, aga mul on siin nurgas ka väike joogibaar ja lett kokteilide segamiseks!” Igal juhul sa ihaldad mugavust. Investeeri suurtesse, kohevatesse patjadesse. Neid peab olema palju, pluss veel hüpersuperpehme madrats. Olles suur koguja võid sa ennast üle kuhjata oma reisilt kaasa toodud nänniga. Puhvetkapp aitab sul organiseerida.


Kaljukits:

Sa paned oma kohaloleku maksma ilma domineerimata, kuid näitad ennast kahe jalaga maapeal seisvana, kindla ja tugevana. Olles nö “täiskasvanuim” kogu sodiaagimärkidest – vastutustundlik ja distsiplineeritud, kaldud sa rohkem tundliku ning täiskasvanuliku dekoori suunas. Oled vastuvõtlik pigem tugevatele kindlatele alustaladele nagu puidust punakas massivne laud, mille juurde kuulub sama massiivne nahast tool, samas oled sa ka vastuvõtlik rõõmsameelsetele motiividele nagu näiteks leopardimustriline vaip. Veendu selles, et jätad kapiukse lahti või lisa sinna suur klaasist vitriinkapp kõigi oma trofeede jaoks: Kaljukitsed armastavad panna nende saavutused kõigile nähtavale ja kuna sa töötad kõvasti, et saavutada oma eesmärke on sul neid tõenäoliselt päris palju.


Veevalaja:

Sa kipud läbi suruma oma unikaalseid, tulevikku vaatavaid ideid. Sa oled sammukese ees kõigist meist, eriti kui asi puudutab tehnoloogiat. Su seinal on tõenäoliselt viimane HDTV mudel või vähemalt tahaksid ühte, kuigi vahet pole kas sa oled seda tüüpi, kes eelistab patju ja linikuid või tehnikavidinaid, põhiline on see, et Veevalajad vajavad olla erilised. Sinu magamistuba peab looma põhjust vähemalt ühel teemal vestluse algatamiseks, olgu selleks siis “kosmosevaht” sinu madratsis või metallik värv seinas. Samas võib see olla see retrohõnguline voodikate, mille sa muretsesid endale kirbuturult – vahepeal sa lihtsalt astud olevikust tulevikku või minevikku. Ühesõnaga, Veevalajad on reeglina silmapaistvad ja seda selle kõige paremas mõistes. Sa tead väga täpselt, kes sa oled.


Kalad:

Sa oled käid-vooluga-kaasas tüüp, kes imeb endasse teiste iseloomujooni. Vahel ammutad sa endasse ka nende emotsioonid, seetõttu peab su tuba olema koht, kus sa saad tõeliselt lõõgastuda. Sinu voodil on väga suur tähtsus: vali see pehme, mugav ja leevendav, lopsakate linade ja kookonilaadse kashmiirist voodikattega. Enesestmõistetavalt sa ei ole õnnelik kui sinu hubane puhkepaik ei peegelda sinu loovat aurat. Vali endale kunsti, mis on kerge ning unenäoline nagu Van Gogh´i “Starry Night”. Sinu tuba on sisenemispunkt unistustemaale ja see on koht, kus sa saad kõik oma head ideed!

Kommentaare ei ole: