reede, 4. jaanuar 2008

Mida toob rotiaasta idamaa loomaringile? Igor Mang

ROTT (1936, 1948, 1960, 1972, 1984)

Tunneb ennast nagu rott, kes aetud põllule: tundmatu avarus, mine kuhu tahad ja tee mida tahad. Rotiaastal sündinud inimestel on algamas uus 12 aasta pikkune elutsükkel. Vähemalt ühes eluvaldkonnas tuleb uus algus. Tihti on aga nii, et uus algus ühes valdkonnas toob kaasa muudatusi ka teistes, ja nii tulebki täielik lõpparve varasema eluga.
Noortele ja seni vallalistele toob aasta oma teisepoole leidmise. Neile, kes abielus, sünnib laps või lapselaps. Tulevad uued tööalased võimalused teises linnas või koguni teises riigis. Rotil pole põhjust muudatusi karta.

PÜHVEL (1937, 1949, 1961, 1973, 1985)
Temale tähendab uus aasta töötulemuste kokkuvõtmist ja lõpparvet. Kui eelmised 11 aastat on olnud korralik töötegemine, siis on oodata päris kopsakat summat. Pühvel võib maitsta oma töö vilju, nautida ühiskondlikku tunnustust ja oma autoriteedi kasvu. See ajendab teda aasta teisel poolel tegelema kinnisvaraga: ostma maad, maja või korterit. Rott teda üldse ei häiri – ruumi küll!

TIIGER (1938, 1950, 1962, 1974, 1986)
Paljud asjad siin maa peal hakkavad Tiigrit ärritama. Rott ei ole küll tiigrile mingi vastane, aga segaja siiski: tahab osa saada ka tema toidulauast. Tiigriaastal sündinud inimestele tunduvad paljud nähtused uuel aastal absurdsetena. Ta püüab selles mõttetus olukorras midagi mõttekat ära teha. Juhtub aga nii, et ta ajab vahel teised naerma. Kujutage ette tiigrit, kes rotti taga ajab.

KASS (JÄNES) (1939, 1951, 1963, 1975, 1987)

Tahaks elada rahus, aga rotid seda talle ei võimalda. Suurt rotti kass pelgab, iseasi on väiksemaid jahtida. Kassiaasta inimesed võivad tunda tüdimust rutiinseks muutunud tööst. Kuid aeg-ajalt ülemustelt tulnud tunnustavad sõnad ja hea preemia hoiavad neid tagasi tegemast töökohaga lõpparvet. Aasta teisel poolel võib neid oodata edutamine ja palgatõus.

DRAAKON (1940, 1952, 1964, 1976, 1988)

Tuleb huvitav aasta paljude võimalustega. Eriti on õnne armastuses. Võib abielluda ja sõita pikale pulmareisile, elada välismaal ning leida seal ka ajutise sobiva töökoha. Mõnel sünnivad lapsed või nad alles hakkavad last kandma. On ka neid, kel sünnivad vaimsed lapsed: raamatud, maalid, muusikateosed. Tuleb loominguline aasta.

MADU (1941, 1953, 1965, 1977, 1989)

Saab hakkama! Ja hädakorral võib roti ka ära süüa, ehkki maiuspalaks madu teda ei pea. Roti menüü on enam-vähem sama mis maol. Mao-aastal sündinud inimesed peavad olema uuel aastal aktiivsed ja töökad, et saavutatud elatustaset säilitada. See õnnestub aasta esimesel poolel paremini. Kasulik on koguda varandust, sest aasta teisel poolel hakkab ainelisi ressursse nappima.

HOBUNE (1942, 1954, 1966, 1978, 1990)
Rotid tallis – see on hobuste hirm! Tahaks ära joosta, aga välja ei saa. Sellesarnase tundega tulebki hobuseaastal sündinutel elada. Õnneks puudutab see põhiliselt talvist ja varakevadist aega, kui hobustel tuleb veel tallis olla. Heinaportsjonid jäävad iga päevaga väiksemaks, tuleb palju rabelemist, asjaajamist, rahmeldamist, aga kõik vähese tulemusega. Alles suvel, kui ollakse karjamaadel avara taeva all, hakkavad hobused kosuma ja teiste tähelepanu paeluma. Aasta teisel poolel on oodata tööalaseid saavutusi.

LAMMAS (KITS) (1943, 1955, 1967, 1979, 1991)

See muidu arglik loomake rotti ei karda. Kui ta on suures karjas, on ta elu soojem ja kindlam. Lambal tuleks uuel aastal olla seltskonnainimene, sotsiaalselt aktiivne – see aitab kaasa vanade sõprussidemete kinnitamisele ja uute loomisele.
Ka tööl tasub osaleda kollektiivi kõikidel tähtpäevadel ja kolleegide sünnipäevadel. Tal tekivad omad lemmikud nii tööl kui ka oma tutvusringkonnas. Aga ta võib ka ise kujuneda erilise tähelepanu objektiks, keda austatakse ja ihaldatakse. Siiani olnud salaarmastus võib nüüd avalikuks saada. Aasta pakub palju uusi tundeelamusi.

AHV (1944, 1956, 1968, 1980, 1992)

Rott on Ahvi liitlane, mistõttu aasta tuleb Ahvile soodne. Ahviaastal sündinud saavad tundma tugevamat toetust ja abivalmidust mitte ainult vanade sõprade, vaid ka võõraste inimeste poolt. Eelkõige on aasta siiski hea isikliku elu korraldamiseks. See on oma armastuse leidmine, abiellumine ning lapseootele jäämine. Midagi tuleb tema elus juurde: inimesi, teadmisi ja varandust. Aasta teisel poolel kasvab vastutusekoorem, mis teeb elu tõsisemaks. Aasta esimene pool on parem vahelduse võimaluste poolest. Ahv võib loota soovide täitumist!

KUKK (1945, 1957, 1969, 1981, 1993)

Kiremiseks on vähe põhjust. Kukk lehvitab küll sageli tiibu ja ajab suled turri, aga lendu ei tõuse. Roti nägemine ärritab teda, sest see elukas sööb isegi teri. Kukeaastal sündinud inimesed tunnevad, et nende varandus ja raha sulab nagu jää, eriti aasta esimesel poolel. Kui nad aga taipavad, mis või kes on selle põhjuseks, kas rotid või kliimamuutus, asuvad nad kaitsepositsioonile ja mingi osa teradest saab päästetud. See juhtub aasta teisel poolel. Rahaasjad nõuavad Kukelt sellel aastal erilist tähelepanu. Kasulik on olla kokkuhoidlik.

KOER (1946, 1958, 1970, 1982, 1994)

Rott pole koerale konkurent – ei sõber ega vaenlane, maiuspalast rääkimata. Aga teda taga ajades saab palju nalja ja juhtub ootamatusi. Mis tähendab koera-aastal sündinutele uut elukogemust, uusi elamusi, milles on midagi ebatavalist. Tuleb uus töökoht, või vanale ametipostile jäädes muudab ta tööstiili: vahetab välja toa sisustuse, kasutab maagiat, feng shui põhimõtteid. Tööruum ei ole enam ametlik kontor, vaid pigem alkeemiku laboratoorium.
Inimsuhetes kogeb Koer midagi ennekogematut, tajub nähtamatu maailma energiate osalemist tema elus – päeva reaalsed sündmused hakkavad jätkuma ka unenägudes, või vastupidi, unes nähtu kordub pärast ilmsi. Uskumatuid seiklusi on vastassooga. Kui Koeral juhtub olema ülemus või abikaasa, siis see läheb lausa hulluks või parimal juhul tunneb, et istub kinoseansil.

SIGA (1947, 1959, 1971, 1983, 1995)

Uuel aastal annab tunda taas vana viga – ta on siga. Ja kus ta ka ei tustiks, ikka leiab mõne põlluhiire või roti. Algul ajab see teda naerma, aga varsti ta taipab, et see on aja märk, kui neid nii palju on maa alla pugenud. Midagi nad siis kardavad. Nii hakkab sigagi kartma: metsakohin, tuuleiil, okste praksumine mõne teise looma jalge all – see kõik teeb teda ärevaks.
Siga nuusutab õhku ja tunneb näriliste lõhna. Siis taipab, et on tulemas rotiaasta ja on aeg astuda valitseja pjedestaalilt maha. See tähendab sea-aastal sündinutele naasmist argiellu, mis täis pisiasju ja probleeme. Siga vanas lombis tagasi! Tuleb rahul olla sellega, mis on. Kui oli valitseja, siis jätkus seljasügajaid, nüüd aga ei leia naljalt tõrugi.
Rotiaastal sündinud maausulised on hõivanud kõik tammikud, korjavad sealt tõrusid ja keedavad kohvi. Lõhnad on head, aga süüa ei saa. Ilmselt tuleb sea-aastal sündinutel hakata tegema tööd tundmatus kohas ja uues seltskonnas.

2 kommentaari:

Annuska ütles ...

Tahaks kysida kust sa vötsid Igori ennustused? Eelmine aasta ta ennustas tähkujudele ja juba kuude kauppa töi välja mida vöib juhtuda.Minul läks täppi ,kuid selleks aastaks ta pole välja andnud sellist ennustus,äkki vöid aidata :))

Mosaiik ütles ...

On olemas ka ennustused tähtkujudele (vaata minu eelmist postitust). Ennustused on võetud Maalehest.