kolmapäev, 2. jaanuar 2008


Kui sa tunned, et aastahoroskoopidest pole veel küllalt, siis siin on veel midagi :)

Jäär
Raha on see, millel on kõige olulisem roll enamikus su rotiaasta plaanidest ja ettevõtmistest.Planeedid soosivad algatusvõimet ja tegusust – käi julgesti välja oma ideed ja ära jäta tähelepanuta ühtegi ärihõngulist pakkumist. Riskida on ohutum aasta esimeses ja kolmandas veerandis, teises ja viimases võiksid koha sisse võtta pigem tagaridades, ja hoolega jälgida, mis esimestes toimub. Nii ülemused kui aasta ülemjuhatajast Rott hindavad kiiret reaktsiooni, aga mitte sellist, mille loogika temperamendile alla annab. Nii et isegi siis, kui lõpuks välja tuleb, et sul õigus oli, ei maksa autoriteetsetes ringkondades alati tormata, sarved ähvardavalt ees ja nii, et puru taga. Aasta lõpus oleneb su edu suurel määral nii isiklikest kui ärilistest suhetest välismaalastega.
Jäär tunnetab rotiaastal teravamalt kui tavaliselt, kui tähtis on kodu kui oma kindlus. Ja loomulikult mitte ainult kauni interjööri ja parajaks raiutud kaminahalgude seisukohalt, vaid rohkem selles mõttes, et seal oleks alati keegi, kes ootab, mõistab ja toetab – nii hingelises, vaimses kui materiaalses mõttes. Sellepärast pole mõtet hakata urgitsema suhte kallal, mis juba kaua püsinud – lihtsalt millegi sellise ajel, mida seriaalid või sõbrannad serveerivad. Kui sind miski ei rahulda, siis mõtle, mis, ja kas pole selles ehk osake süüd ka sinul enesel. Kui aga alles partnerit otsid (neid pidevalt vahetades), ära pea otsesõnalisi või alltekstiga mäejutlusi, kriipsutamaks alla enese erandlikkust. Tõeline armastus ihkab sind leida just sel aastal – ära tee talle takistusi!


Sõnn
Mida selgepiirilisemalt oled oma plaanid juba varakult valmis teinud, seda kergem ja kiirem on tee edule.
Kui sul kindlaid sihte pole, ära hakka rabelema ega ummisjalu tormama – aeg näitab, missugune tee kõige sirgemini edasi viib. Sest sinu temperament vajab, eriti rotiaasta esimeses pooles, pikemat käimalükkamist. Ja kui vastu kevadet ka tulevad rahaliselt natuke nutused ajad, pea meeles, et paremad võimalused avanevad aasta teises pooles, kui toimid aususe, mõistuse ja südametunnistuse käsul, mitte otsides kõverteid, et kiiremini rikkamaks saada. Õitseajad ootavad juuli keskpaigast, kui sind ümbritseb tõelistest mõttekaaslastest seltskond. Rotiaasta viimased kuud on soodsad isikliku äri asutamiseks. Ainult NB! - perefirma ei ole hea mõte!
Sest sugulastega tuleb ajuti kanakitkumisi just varalistes küsimustes – sind võidakse kista intriigidesse, millest on raske välja rabelda. Armastuses tuleb vastu kevadet väike pettumus üle elada, mille eest tagantjärgi aga saatusele tänulik oled. Rahulikumalt elavad need Sõnnid, kes ammu kindla partneri kõrval. Suvekuudel peaksid aga selle peale mõtlema, kuidas suhteid eredamaks muuta, et rutiin maad ei võtaks. Kui alustad aastat üksikuna, siis on targem minevikus sorida ja püüda kunagi jahtunud kontaktidele uuesti hing sisse puhuda. Aina uute jahimaadega katsetades võid liiga ülemeelikuks minna ja aasta teises pooles mõndagi kahetseda. Olgu veri kuum, aga pea hoia jahedana!


Kaksikud
Juba rotiaasta esimestest päevadest koged märke fortuuna erilisest armulikkusest – saad kas soodsa lisatööotsa või läheb õnneks mingi isiklik tehing.
Kui püüad aga head veel paremaks teha, võid vastu kevadet korraks kõvasti vastu pükse saada. Võta aeg maha ja võta õppust, kõpitse väiksemate asjade kallal, ja peaasi – näita ülemustele igati, kui kohusetundlik ja distsiplineeritud võid olla. Tasuks algab tõeline tähelend jaanipäevast, mis kestab väikeste võngetega aasta viimaste kuudeni. Kui priske tengelpungaga aasta lõpetad, sõltub peamiselt su suhtlemisoskusest, millega seoses tulevad väikesed (aga hästi kavalad!) intriigidki vahest kasuks. Mida paremini suudad tasakaalus hoida oma tulud ja kulud, seda rohkem suu järgmisel aastavahetusel naerule kisub.
Isiklikus sõprus- ja tutvusringkonnas oled aasta läbi üsna keskne persoon, olgu siis positiivses või negatiivses mõttes. Seda maksab ära kasutada nii töös kui armastuses. Muidugi ainult mõistlikkuse piires, pilli lõhki ajamata. Kõige roosilisemad väljavaated on sul kindla paarilise kõrval – oli vahepeal mis oli, nüüd kingivad taevased teenäitajad teile aina nagu uusi mesinädalaid. Neid, kel pole õnnestunud veel teatud sõrmust sõrme saada, ootavad vahelduvas rütmis päris tormilised sündmused. Ole siis valmis selleks, et kuulsaks iga hinna eest võib olla päris põnev saada, aga seda kuulsust hiljem larpida pole sugugi nii magus. Suurt armastust otsi enesesuguste hulgast! Küll ta lõpuks esimeste hallade aegu ikka tuleb, kui sa ei müü end liiga odavalt ega püüa lennata kõrgemale kui tiivad kannavad.


Vähk
Rahaliselt algab rotiaasta edukamalt kui loodad, sellest ei maksa aga liiga õhku täis minna!
Sest kõik kuud pole vennad, ja eriti veel siis, kui sa rahaga piisava lugupidamisega ümber ei käi, pead vahest leppima küllalt lahjade aegadega. Aasta keskmises kolmandikus ole ettevaatlik vaimustumisega projektidest ja ettepanekutest, mis kiiresti mammonat tõotavad tuua. Ära pane kätt külge sellele, milles sul ametitunnistust või vähemalt pikka kogemust pole! Sest konkurendid ja kadestajad sokutavad su teele nii osavasti nii sügava ämbri, millesse entusiastlikult sisse astud ja tükk aega jalgu vabaks ei saa! Sügise hakatusest aasta lõpuni saad aina kindlamale pinnale, eriti siis, kui mistahes enesetäiendamise võimalusi hästi ära kasutad.
Suhted vastassooga on rotiaasta hakatuses küll põnevad, aga mitte läbinisti positiivses mõttes. Minevikuvarjud annavad end tunda, mis toob hingelist segadust ja hõõrumisi suhetes sellega, kes hetkel su kõrval on. Murrad truudust ise ja murtakse sulle, mis meelt just ei ülenda, aga tuleb kasuks selles mõttes, et hakkad paremini mõistma, keda ja mida õigupoolest vajad. Suvekuudel oled paremas tasakaalus, ja ära siis karda ka suhteid lõpetada, kui sa nende tulevikku kaljukindlalt ei usu. Sest ilusad ajad armastuses algavad koos lehtede kolletamisega, sealtpeale elad läbi oma rotiaasta kõige kuumemad romaanid. Ainult – nende igikestvusele loota siiski ei maksaks.


Lõvi
Rotiaasta planeetide seis aitab sul üle hulga aja erakordselt objektiivselt enesesse vaadata.
Mitte üksnes sellest seisukohast, mida tahad, vaid just põhimõttel – mida sa suudad ja võid. Aasta esimene pool läheb materiaalses mõttes üle kivide ja kändude just tänu sellele, et tahad näidata ja tõestada, et ei soovi midagi enamat kui seda, mida suudad saavutada enese jõust, ja ei saavuta kollektiivis praktiselt midagi. Pisaraid tuleb palju, eriti suve hakul, aga mida enam oma selgroo tugevust tunnetad, seda kirkam on kroon, mille saad. Pärast pikka madalseisu pihlakate punetamise ja puude raagumise aegu saab otsustavaks kontakt uute äripartneritega. Kui esialgu ka ei teki täielikku üksteisemõistmist, ole kindel – see on seltskond, millega koostöös saavutad oma rotiaasta parima!Kui oled ammu kindlalt paaris Lõvi, ei erine su rotiaasta millisest tahes eelmisest suurt millegagi. Aegajalt oleks ehk rohkem vaja mõtelda mitte üksi sellest, kui kaunis ja kindlustatud on see, kes su käekõrval kõnnib, vaid – millest ta mõtleb ja kuis end tunneb. Suhete värskendamiseks tuleks suuresti kasuks reisimine – kas või mööda maarjamaiseid tolmuseid teid. Seda harrastavad rohkem alles paarilise otsinguil Lõvid, ja võidavad-naudivad palju. Tormilised romaanid aga, mida elad läbi varakevadest hilissügiseni, jäävad valdavalt üürikesteks. Taevased valitsejad hoiatavad aga: ära lase kirgedel üle mõistuse möllata, kui sa peale ilusate mälestuste ka soovimatuid järglasi saada ei taha! Tunnete tõsinemise ja mõtete selgumise toovad aasta viimased kuud.


Neitsi
Rotiaasta planeetide seis kutsub sind end näitama, andes palju võimalusi saatuserooli keeramiseks just selles suunas, mis sulle kõige vastuvõetavam ja kasulikum.
Esimestel kuudel ei lähe see kergelt – oled liiga ebakindel ja lased end mõjutada teiste arvamustest. Vastu kevadet, kui su meeskonnas otsustavaid muutusi toimub, hakkad paremini jagama, kes on kes ja mis on mis. Aasta keskmises kolmandikus saad enesele mõjuka eestkostja, ilma et ise selleks midagi teeksid. Ära seda ignoreeri, sest su loomupärane intelligentsus lubab seda ära kasutada parimal viisil. Ettepanekusse muuta töökohta pärast jaanipäeva suhtu aga ettevaatlikult – selle taga võivad olla pakkuja mitte päris siivsad ja omakasupüüdmatud eesmärgid. Aaste teine pool pole kerge, ent annab võimalusi enesetõestuseks ja -teostuseks, mis nii rahuldust kui ärateenitud tulu toob.
Olgu sa kummast soost tahes – isiklikus elus on rotiaastal juhtrollis naised. Mehed (eelkõige nö. kuldses keskeas) võivad end kergesti lasta ära ahvatleda kahtlastest pikajalgseist, ja veel enne aasta lõppu kõvasti kahetseda. Naised võivad oma mehi just sellistes stsenaariumites kahtlustada, sageli alusetult, sestap samavõrra kahetseda. Neitsi komistuskiviks ja õnne saavutamiseks on teineteisemõistmise probleemid, tahtmatus või tahtlikkus neid lahendada, ükspuha kui raske hinnaga. Noored ja end mitte veel kellegagi seotuna tundvad Neitsid võivad käituda täiesti mitteloomuomaselt – katse-eksimuse meetodil, mis enamasti õnne ei too. Taevased jõud manitsevad: ära torma, ära katsu saatuselt välja nõuda seda, milleks pole sinu jaoks veel õige aeg!


Kaalud
Su rotiaasta karjäär ja tulud sõltuvad suurel määral esiteks sellest, millega ja kuis selle aasta lõpetad, teiseks – kuivõrd ise initsiatiivi näitad.
Rott ei nõua sedavõrd targutamist ja pikka kaalumist, kuivõrd kiiret reaktsiooni, otsustavat tegutsemist, riski. Esimestel kuudel sa end veel õieti käima ei saa, ka pole suurem asi vahetu kollektiiv, milles töötad. Kõrgaeg algab aprillist, mil satud uude kollektiivi, saad rasvase lõigu äärmiselt huvitavas projektis ja sõlmid kontakte ringkonnas, millele seni oled alt üles vaadanud. Kui suhtud aasta lõpuni vajaliku erapoolikuse ja lugupidamisega aukartustäratavate summade mitte otse enese taskusse, vaid ühest kohast teise veeretamisse, oled järgmise kaheteistkümne kellalöögi ajaks vaata et miljonär (või miljardär, kui oled viimane juba senigi olnud).
Kaalude isiklik elu, eriti nende oma, kes pole juba ammu kuldrõngastesse aheldatud või väga kindlates suhetes, meenutab rotiaastal tornaadot. Mehed teevad läbi tormilisi romaane selliste naistega, kellega suhtlemist seni enesevääriliseks pole pidanud, kuni satuvad nn. saatuslikule leiule, kellest võib saada kaaslane „kuni surm teid lahutab“. Noorukesed Kaalujannad otsivad palavikuliselt objekti elu esimese seksuaalse kogemuse saamiseks, mis paraku alati kõige õnnelikumaks ei osutu, ent annab hea õppetunni edaspidiseks. Need, kes juba küllalt kogenud, ihkavad altari ette. Paljud sinna ka jõuavad, ent valesti valitud kaaslasega. Auväärsete matroonide kaasad peaksid valvsamad olema – seni nii vagurad ja kasinad kodukolde soojendajad ja leemekulbi liigutajad kõnnivad aasta läbi patuseid salaradu...


Skorpion
Oled rotiaasta lipukirjaks seadnud uuendused kõiges, eesmärgil, et see midagi senisest enamat sisse tooks.
Paljudel Skorpionidel saab esimeseks positiivseks muutuseks töökoha vahetus, teistel muutused lähimeeskonnas, kolmandatel muutused iseeneses. Viimased võidavad kõige rohkem – mida õiglasemalt suudad kolleegide oskusi ja inimlikke omadusi hinnata, mida vähem ise esile tükid, seda enam kasvab su autoriteet ja läbi selle ka sissetulekud. Aasta esimene pool on rahalises mõttes tulusam, teises jääd kas loorberitele puhkama või aegajalt alla konkurentsivõitluses. Enne järgmist aastavahetust aitab suurimast madalseisust välja keegi selle maailma vägevatest. Ent isegi siis, kui sa selleks ise otsest põhjust ei anna, võid seoses sellega kahjustada oma reputatsiooni.
Just selle viimase panedki rotiaastal sageli ohtu, kuna oled tavalisest enam suhtlemisaldis, ja nagu kõigeks uueks, nii ka inimeste avastamiseks valmis. Aga eriti siis, kui sa päris vaba pole, peaksid hästi läbi mõtlema, mis on süütu flirt, mis üle selle piiri. Kui liiale lähed, võid saada enesele tüütu(id) austaja(id), kes su perekonnaelu või kindla suhte ohtu seavad. Päris vabades vetes seilajatest Skorpionidel on põnevam ja kergem – läbi isiklike suhete võid saavutada edu nii rahalises mõttes kui karjääris. Kuumad armulood pakuvad naudingut ja äratavad roosilisi unistusi oktoobris ja novembris. Ettevaatlik peaksid aga olema romaani(de)ga suisa otsesel tööpostil – võidad mõndagi, aga on neid, kes hoolitsevad selle eest, et sa päris kuiva jalaga soost ikkagi välja ei tuleks.


Ambur
Rotiaasta alguses tunned end kuidagi pidetult – tahaksid nagu midagi muuta, aga ei taipa, mida nimelt. Selguse annavad uued kohustused, mis su õlule esimestel kuudel veeretatakse. Esiteks on need märgiks, et ülemus teab paremini, milleks võimeline oled, teiseks – sinus ärkab auahnus, soov end senisest võimekamana näidata. Mida rohkem aasta esimeses pooles enesetäiendamisega või suisa uue ameti õppimisega vaeva näed, seda selgemini koged alates augustist, kuivõrd õigus oli vanarahval, väites – kes teeb, see saab. Loomulikult pole sina selles rongis ainuke vagun, kes püüab vedurist mööda tossutada, aga kui septembris-oktoobris rööbastele jääd, võid võiduvilet lasta. Kas tuleb aasta lõpus su elu esimene tõeline karjääriedu, või selline palgatõus, millest sa unistadagi ei osanud – üks neist on kindel!
Isiklikul rindel valitseb esialgu idüll, aga sedamööda, kuis elu nõuab pidevat ringiliikumist, kerkib aegajalt üsna süngeid pilvi. Õnnelikud on need Amburid, kelle kaasad mõistavad ja soodustavad nende isikuarengut. Kui sinu oma selline pole, läheb kuitahes pikalt kestnud suhete katkestamine aasta esimeses pooles võrdlemisi valutult. Üksikud Amburid aga, muidu tuulepäised ja muretud kui mustlased, muutuvad kaaslase otsinguis väga arukaiks ja valivaiks. Kui kõik romaanid, mida suvekuudel läi elad, vajalikku tulemust ei anna, vaata terasemalt ringi oma kõige lähemas ümbruses. Võib-olla on see, kes sulle kõige paremini sobib, keegi su kõrvallauast tööl või baaris, kes sind kuskil leti taga teenindab või sind koju sõidutab. Märka, kuidas sind vaadatakse, ja saadki selgust (hiljemalt jõuluks!)


Kaljukits
Kui sa end esimestel kuudel kuidagi vedama ei saa, ei maksa saba sorgu lasta, sest esimeste lumikellukestega algab aeg, mil on raske end pidama saada. Kas mingi konkreetse saavutuse või isikliku sümpaatia põhimõttel satud ülemus(t)e erilisse soosingusse – ootavad soodsad tööotsad nii siin- kui sealpool piiri. Mida vähem eufooriat ja rohkem asjalikku pingutamist, seda enam suudad sügiskuudeni paisutada nii oma pangaarvet kui mainet. Esimeste oktoobrirajudega alustavad aga tõelist sissisõda kadetsejad ja konkurendid, kusjuures pane tähele – viimastest on mõned vägagi võimekad. Kui hästi-halvasti aasta lõpetad, sõltub rohkem su diplomaadininast kui ametioskustest. Targasti teed, kui hoiad südametunnistuse puhtana ja selgroo sirgena.
Rotiaastal koged korduvalt, kui tähtis on see, et kodu oleks alati tõeline kindlus. Sellepärast on kõige turvalisema kilbi all need Kaljukitsed, kel see juba olemas on ja kes seda ka vajalikult hoida oskavad. Kui sulle aasta esimeses pooles maailm ka kõikvõimalikke ahvatlusi pakub, siis ei maksa mingil juhul hüljata seda, kes kodus kamina ees truult ootab, sussid hambus ja praad ahjus soe. Flirdi ja puista komplimente, aga need, millega sind üle külvatakse, lase ühest kõrvast sisse, teisest välja. Kui sind aga keegi kuskil ootamas pole, siis ära lakka teda kõikjal otsimast, ära aga arva, et üksainus kuum öö on näitaja, mis sedamaid lõplikku otsust tegema peaks ajendama. Olgu sa Kaljusokk või -emand, ühes ole hoiatatud – Rott ei too sulle seda ühte ja ainuõiget...


Veevalaja
Ükspuha, kas oled juba mainekas spetsialist, alles õpipoisi- või selliseisuses, rotiaasta toob su tegevusse märgatavat elavnemist.
Aasta esimeses pooles mõtled asjalikult ja loogiliselt läbi oma oletatavad karjäärivõimalused, ja oskad end ülemus(t)ele tunduvalt märgatavamaks teha. Oluline tähtsus on kõikvõimalikel läbirääkimistel ja foorumitel – mida selgesõnalisemalt ja valjemini ette astud, seda turgutavam karjäärile. Oma lähikollektiivis hoidu aasta teises pooles mõõdutunde kaotamisest – kui hakkad kujutlema, et oled võitlusväljal ainus sõdur, võid tunda saada kadestajate reeturlikku, aga vahest ka õiglast kätt. Mida kavalam diplomaat oled, mida osavamalt oskad vaenlastestki sõbrad teha, seda edukamad ja tulusamad on aasta lõpukuud.
Isiklikus elus oled seda õnnelikum, mida rohkem suudad, vaatamata pingelisele töisele hõivatusele, aega ja tähelepanu pühendada sellele, kes kallis (kes kallid). Ainus, mida peaksid suhetes kartma, on rutiin. Olgu aega kuitahes napilt, olgu kahekesiolemised harvemad, aga tee neist alati pidu, ole romantilisem, leiuta originaalseid viise, kuidas partnerile pidevalt tõestada, et tema on sulle ainutähtis. Kui sul teda aga veel üldse pole, ära otsingutes rabele ega otsustega arutult kiirusta. Kui üks romaan teise järele aina aia taha läheb, mõtle, milles asi. Ehk selles, et sul on nagu laubale kirjutatud, et tahaksid sedamaid altari ette tormata? Mida mõõdukam ja kannatlikum oled, seda õnnelikum on aasta teine pool. Ja see armastus, mis tuleb su ellu oktoobris, lubab koos jõulukelladega ehk isegi pulmakelli oodata...


Kalad
Rotiaastal saavad nagu uue elu sisse ka kõige passiivsemad, allavoolu ujuma harjunud Kalad.
Sul on vaibumatu kihk kõigele käsi külge panna, kõiges oma sõna sekka öelda. Aasta esimeses pooles tõmbad enesele sellega kaela nii mõnegi häda, aga ei võida sugugi vähem. Kui oled kollektiivis seni pisike mutrike olnud, siis nüüd võtad poldi mõõtmed – tahestahtmata hakatakse sinuga tõsiselt arvestama. Seoses muutustega kollektiivis maist juuni lõpuni avaneb ahvatlevaid karjäärivõimalusi, või saad tööpakkumise konkureerivalt firmalt. Viimast on kasulikum tõsisemalt kaaluda siis, kui oled ametioskuste lihvimisega alles poolel teel. Kui meistritunnistus juba ammu taskus, jää seniste liistude juurde, sest tee karjääriredelit pidi läheb aasta lõpuni aina libedamalt, nii et tengelpung ei taha lõpuks enam taskusse ära mahtuda.
Kui elus midagi aina hästi läheb, siis miski peab selle ka kompenseerima. Rotiaastal veendud nii mõnigi kord, et jõukus ja edukus isiklikku õnne ei taga. Võid oma seni kindlad suhted või perekonna ohtu seada, sest ahvatlusi on nii palju ja nii põnevaid, et unustad elamuste- ja naudingujanus nii mõnegi oma senistest elu põhiväärtustest. Ja eriti suvekuudel tõsiselt kriimustada saada, kui avastad, et sind on armastatud selle eest, mis sul on, mitte – kes sa oled. Kui oled veel vaba lind, aga igatsed püsiva pesa järele, siis võiksid uute tutvuste otsimise asemel lehitseda minevikuraamatut. Selles on mõned, võib-olla juba natuke koltunud leheküljed, mis tahaksid ja vääriksid esiteks tuulutamist, siis ümberkirjutamist. Kui mitte enne, siis esimeste sügisemärkide aegu mõtiskle selle üle, mida vanarahvas juba ammu teadis: vana arm ei roosteta!

Kommentaare ei ole: