teisipäev, 11. detsember 2007

Kas vanad tähtkujud enam ei kehti?


Tihti küsivad inimesed üksteiselt: Mis tähemärk sa oled?

Tänapäeval on vastus enamasti vale. Arvutused, mille põhjal horoskoobikoostajad tänagi tähemärke ja Päikese asukohta määravad, on tehtud rohkem kui 2200 aastat tagasi, kirjutas Live Science.

Kuigi astroloogial on mõningane seos astronoomiaga, on nende segiajamist parem vältida. Astronoomia võib selgitada küll tähe asukohta taevas, aga see, milliseid mõjusid need asukohad inimese konkreetse päeva armuelule või investeeringutele avaldavad, ei hakka täheteadlased parem selgitama. Astroloogial pole lihtsalt teadusega miskit pistmist.

Varased astronoomid jälgisid Päikese liikumist Sodiaagis aasta jooksul ning arvutasid iga tähekuju jaoks endale täisringist 30 kraadi.

Kuid nähtus nimega pretsessioon – pöörlemistelje asendi muutus – on oluliselt muutnud Päikese ja tähemärkide asetusi.

Põhjapoolkeral tähistati Sodiaagi alguspunkt kevade alguspäevaga. Astronoomid kutsuvad seda kevadiseks pööripäevaks ning see juhtub, kui Päike läbib taevaekvaatori.

Umbes 600 aastat enne meie aega oli nullpunkt Jäära tähtkujus ning sealt edasi arvutati kõik edasised tähtkujud: esimene 30 kraadi Jäär, järgmised 30 Sõnn ja nii edasi kõigi 12 sodiaagimärgi puhul.

Kuid tolle aja astronoomid ei teadnud, et Maa loperdab oma telje ümber 25 800-aastase tsükliga. Seda loperdamist, ehk pöörlemistelje asendi muutust põhjustab Kuu külgetõmme.

Viimase kahe ja poole tuhande aasta jooksul on selle muutuse tõttu pööripäeva punkt nihkunud 36 kraadi, täpselt kümnendiku sodiaagiringist ehk tervelt kuu aja võrra. Seega on muutunud ka tähemärgid.

Need, kes on sündinud 21. märtsi ja 19. aprilli vahel, arvavad, et on jäärad. Kuid tänapäeval pole Päike sel ajavahemikul enam Jäära tähtkujus. 11. märtsist kuni 18. aprillini on Päike hoopis Kalades.

Korrektsed tänapäevasele taevakaardile vastavad tähemärgid, mille arvutamisel on arvesse võetud pöörlemistelje asendi muutust, leiate loo lõpust (kuupäevad võivad aastate kaupa veidi muutuda).

Sodiaagimärgid on tänapäeval sootuks teiste sünnikuupäevadega seotud. Aga mis veelgi huvitavam: Need, kes on sündinud 29. novembri ja 17. detsembri vahel ei leia ajalehesabast üldse oma horoskoopi, sest nende sünnikuupäevadel asub Päike Maokandja tähemärgis, mis järgneb Skorpionile.

Tänapäevased tähemärgid:

Kaljukits – 20. jaanuar -16. veebruar
Veevalaja – 16. veebruar – 11. märts
Kalad – 11. märts – 18. aprill
Jäär 18. aprill – 13. mai
Sõnn 13. mai – 21. juuni
Kaksikud – 21. juuni – 20. juuli
Vähk - 20. juuli – 10. august
Lõvi 10- august – 16. september
Neitsi – 16. september – 30. oktoober
Kaalud – 30. oktoober – 23. november
Skorpion – 23. november – 29. november
Maokandja – 29. november – 17. detsember
Ambur – 17. detsember – 20. jaanuar

Allikas:

4 kommentaari:

Unknown ütles ...

Sodiaagimärke ja tähtkujusid ei tohiks ikka segi ajada. See et astroloogias loomissektorid kannavad tähtkujude nime , ei tähenda et neid saab samastada tähtkujudega.

Anonüümne ütles ...

hmm mina eelistan siiski vanu kirja pandud perioode:)))

Anonüümne ütles ...

Tähelepanu !!!

minu nimi on Mavis Carlos, i esindaja Aiico kindlustus laenu laenuandja äriühing Brasiilias, anname välja laenu 2% huvitatud määra, kui olete huvitatud võtke see e-post: (maviscalos_laen_laenamine@outlook.com) nüüd oma laenu üleandmine kohe. võite meiega ühendust võtta ka selle vandeadvokaat e-post: amaah.credit.offer@gmail.com ka. meie firma on kunagi valmis üle mingi summa teile alates 5000 € kuni 100.000.000 euro mõni teie projekti oleme kunagi valmis krediidi teid periood 1 või 2 nädal tehing.

Attention !!!

my name is Mavis Carlos, i representative of Aiico insurance loan lending company in Brazil, we give out loan at 2% interested rate, if you are interested kindly contact this email:(maviscalos_laen_laenamine@outlook.com)now for your loan transfer immediately. you can also contact us on this barrister email:amaah.credit.offer@gmail.com also. our company are ever ready to transfer any amount to you starting from 5000 euro to 100.000.000 euro for any of your project, we are ever ready to credit you in an period of 1 or 2 week transaction.

Anonymous ütles ...

Ma olen nii uhke ja õnnelik, et saan olla siin, et jagada seda tähelepanuväärset, imelist ja erakordset tunnistust, ma lihtsalt ei suuda praegu uskuda, et mu endine on siin koos minuga, palub kõiki oma halbu tegusid ja räägib mulle, kuidas ta tundis end kogu aeg tühjana ta oli ära, jättis mu maha ja tegi mulle nii palju haiget pärast lahutust, mis juhtus mõni kuu tagasi. Ja kogu see ime juhtus kohe pärast seda, kui ma palusin dr EGWALIlt abi, olen täna maailma kõige õnnelikum naine, ma ütleksin, et mul on endine jälle kõrval. See on ime minu ja mu pere jaoks ning igavene nauding ja rõõmsameelsus. Ma olen praegu nii õnnelik ega tea, kui palju väljendada oma tänu ja tunnustust dr EGWALI -le. Soovitan teda väga, kui vajate viivitamatut abi, kuna see on tagatud, usaldage mind.
Saatke talle täna e -kiri /dregwalispellhome@gmail.com või kaudu
WhatsApp: +2348122948392