teisipäev, 9. oktoober 2007

Köögi Sodiaaginurgake


Jäär:
Energeetiline ja noor – pole vahet kui vana sa oled – sinu köök on esimene ja peamine koht enda laadimiseks. Hubane nurgake, kus vaikselt konutada ajalehe kohal? Ei, aitähh! Sa ei vaja seda – sa oled jälle uksest väljas. Tõlge? Sa vajad ruumi, mis oleks vinge, “tige” ja organiseeritud. Eriti kui sa tavatsed ärgates jätta endast järele korraliku segaduse. Vannitoakapis olevad puhastusvahendid peaksid olema sinu parimad sõbrad. Pisikukindlad tööpinnad tähendavad vähemat koristamisele kuluvat aega. Ülim vahend sinusugusele atleetlikule märgile? Mahlapress! Unusta ära tundidepikkune viilutamine ja pressimine; see on väärt laristamist, et purustada puu- ja juurvilju ülimaks snäkiks – tervisest pakatav smoothie, mida saad võtta kaasa kuhu iganes sa ka parajasti ei tormaks.

Sõnn:
Kust tuleb see nämma lõhn? Sinu köögist loomulikult. Sinu jaoks on söögitegemine kunstide kunst – omadus, mida hindavad su sõbrad ja naabrid. Kui teised elavad lihtsa kokkamise najal, siis sina usud korralikult küpsetatud ja kodukootud söökide headusesse. Samuti ei koonerda sa tööriistade pealt. Kui aus olla, siis Sõnn, peremehetsev märk, naudib asjade omamist. Samuti usud sa asju tehes just sellesse, mis teeb sinust sellise märgi, kellel on kõige tõenäolisemalt leiva-tegija, jäätise-masin ja väiksed armsad kausikesed igaks erinevaks sündmuseks. Millele sa võib-olla mõelda ei ole jõudnud: retseptiorganisaator, tehes endale ühe ilusa köitja, kuhu saaksid paigutada kõik oma lemmikud road, millel on kahepoolne kasutegur: lihtsalt kasutatav süsteem, mis hellitab ka sinu nostalgilisemat meelt.

Kaksikud:
Kas köök saab olla armas? MUIDUGI SAAB! Sinu köögi puhul on huvitav see, et kuigi sa oled aldis tellima toitu koju, oled sa siiski valmis hea meelega ise süüa tegema. Igatahes sulle meeldib süüa teha ja sulle meeldib meelt lahutada. Olles vägagi hoolitsev võõrustaja on sinu sahtlid pungis väikestest abilistes: väike hiina keele sõnastik, et tellida hiina keeles hiina toitu koos vikerkaarevärviliste söömispulkadega, mis loovad meeleolu. Naljakate loosungitega nõud on samuti üks Kaksikutele iseloomulik joon. Pealegi, sündinud sõnasepana oled sa kõigist tähemärkidest kõige nutikam ja tarmukam ja oskad kõige paremini sõnu seada. Mida sa vajaksid oma kööki on laitmatu disaini ja kvaliteediga modernsed nõud, et kopenseerida kõike seda eksootikat ja romantikahõngu oma dekooris. Jäätes disaini lihtsaks, laseb see su peenel ja lahedal huumorimeelel läbi särada.

Vähk:
Ah, vähk, koka ja sündinud kodukana märk. Muidugi oled sa tuntud oma kaastundliku loomu poolest, nii et olgu see kas pastaroog 10-le või tass teed sõbrale, oled sa alati kedagi teenindamas. Mida sa vajad: tippklassi tupperware nõud, mis peavad vastu ajahambale. Vähk, praktiline märk, usub kokkuhoidu ja varumisse: sinu külmkapp on tõenäoliselt alati pungini täis. Muidugi on sulle antud luba investeerida uutesse pottidesse ja pannidesse. Olles sünnilt sentimentaalne, kasutad sa tõenäoliselt ikka sedasama vana supitirinat, mille su vana-tädi pärandas eelmisel aastakümnel. Samas aga sellisele nagu sina, kes kannab edasi nii palju rõõmu ja positiivset energiat ning armastab nii väga teha süüa, on sobivad söögiriistad legaalne õigus, mitte privileeg.

Lõvi:
Kogunege kõik ümber laua! Olgu see siis kolmekihiline sünnipäevatort, täiustatud superkangelaste kujukestega ning eemaldatava veeliuga või lihtsalt vanad head mustikamuffinid igatahes on tõenäoline, et tegemist on loova projektiga, kus iganes sa ka sellega seotud oled. Köök on tihti kõigi sündmuste keskpunktiks. Kui võimalik, vajad saarekest või kõrget lauda, et kõik asjaosalised saaksid selle ümber koguneda. Lõvid armastavad lahutada inimeste meelt, olgu nendeks siis väiksed lapsed või täiskasvanud, kel sees noor hing! Sa oled ka helde võõrustaja. Üks raudkindel viis, kuidas kindlaks teha Lõvi? Veiniriiul: alati prominentne ja hästi varustatud.

Neitsi:
On hirmus kahju, et ei ole leiutatud isepuhastuvaid tööpindu. Samas nad ei oleks tõenäoliselt sinu standarditele vastavad. Eriti just köök on seda tüüpi ruum, kus külalised saaksid ohutult süüa kasvõi põrandalt, kui sa muidugi seda neile lubad. Samas oled sa jällegi valmistunud igaks juhtumiks kuna sa armastad teiste eest hoolitseda ja teisi teenindada. Keegi ei ole kunagi näljas, kui Neitsi on ligidal. Tegelikult on shanss päris suur, et kui külalised otsustavad jääda ööseks, on sul värskelt valmis triigitud voodipesu, kimp värskeid lilli voodi kõrval korralikult sätitud ja tervislik snäkk külmkapis ootamas. Sinu täpsus ja kohusetundlikkus on sinu üks parimaid omadusi kuna see lubab kõikidel teistel tunda, et nende eest hoolitsetakse. Seepärast leiadki sa jälle mõne sõbra ukse taga kella laskmas.

Kaalud:
Kes ei armastaks süüa peenelt portselanilt iga päev? Võib-olla kõik peale Kaalude! See on lihtsalt liiga ilus, kuidas saaksid seda hoida erilisteks sündmusteks, sa mõtled. Tegelikult, sa ei peagi. Olles sodiaagimärkidest kõige maitsekam, on sul täielik vabadus koguda nii palju ilusaid nõusid kui su süda ihaldab. Veendu ainult selles, et sul oleks piisavalt ruumi. Antiikne vitriinkapp on ideaalne näitamaks kõiki sinu erilisi nõusid. Sind innustavad ja ergastavad meeldivad aroomid. Hoia kimp karikakraid või lihtsaid kaneelipulkasid vaasis. Kohene aroomiteraapia! Tegelikult, dekoratiivne vürtsiriiul võib olla täiesti omaette kunstiteos.

Skorpion:
Mis tee see on, mis seal tõmbab? India tee? Punane Aafrika tee? Vürtsikas ja sinna sekka natukene eksootikat on see, mida on tunda üle kogu maja. Samas oled sa õnnelik siinsamas köögis, koos oma lemmik-kruusi ja kokaraamatuga. Tegelikult, sinu köök võib olla väga tõenäoliselt sinu salajane varjupaik. See võib isegi rohkem tunduda kui elutuba, kus on TV ja sinu kõige lemmikum ja mugavaim tool. Kõik see on sinu uurimu(i)stööde jaoks. Kellestki ei saa paremat uurijat kui Skorpionist. Tegelikult sa võid veeta tunde ja tunde vaadates kokasaateid müstilistest koostisainetest ja siis ise sobrada vanades eelmise generatsiooni retseptides, valmistada imehäid roogi ning seejärel keeldudes avaldamast oma retseptide saladusi ühele õnnelikule maitsjale!

Ambur:
Nii, kus on nüüd see eriline kuskus, mida sa nautisid Pariisis. Ja viinamarjad Sydney´st, mida sa armastasid nii palju, et lasid neid kastiga kaasa panna. Amburil ei puudu kunagi seiklushimu, isegi siis, kui see puudutab kulinaariat. Sinu köögis ei ole sellist asja nagu mahe või vürtsikas – kõik on tehtud selleks, et äratada sinu maitsemeeli nagu võimas metsatulekahju. See on lihtsalt viis, kuidas sina elad. Külalistele meeldib tulla sinu lärmakatele õhtusöökidele, koos küünlavalguses tantsimisega, eksootilise hautiste valmistamistega ja lootusega, et öö saabudes räägitakse nii mõnedki suurepärased lood.

Kaljukits:
Efektiivsus on sinu märksõna köögis. Sulle meeldib planeerida toiduvalmistamine ette, et hommikusöök oleks valmis kaasavõtmiseks, kui lahkud tööle ja kõikidest sodiaagimärkidest sina, kellele meeldib tegeleda üheaegselt paljude asjadega, fännad tõsiselt ühte uhket ja nooblit espressomasinat. Sisesta kohvioad, vajuta nuppu ja oled valmis minema, täpselt nii nagu sulle meeldib. Sinu märgil on ka sentimentaalsem pool. On tõenäoline, et sul on mõned “vanad head” perekonnaretseptid, mis pärinevad mitme generatsiooni tagant. Köök on sinu võimalus panna nähtavale mõningad pärandusesemed, olgu see siis antiikne teekann või sinu lemmik, uuesti polsterdatud tool. Läbinisti moodsa ja täiesti nostalgilise segu sobib sulle nagu valatult.

Veevalaja:
Olgu need roostevabast terasest tööpinnad või pressitud tinast köögitasapinna tagused plaadid igatahes on vägagi reaalne shanss, et sinu köögis on esindatud vähemalt üks metallimotiiv. Veevalaja, nutikas ja tulevikku-vaatav võtab väga tõenäoliselt omaks futuristlikud trendid. Sa oled ka suur tehnikavidinate fänn. Asjad, mis pööravad sinu retseptiraamatus lehte? Eraldi spargliküpseti, et takistada varre närbumist? Võib tunduda natukene liig teistele rohkem traditsionaalsetele ja tavalisematele tähemärkidele, aga sulle tundub see kõik täiesti loogiline. Sa oled praktiline kui arvestada sinu kalduvust eelistada seda, mis teeb vajaliku töö kõige paremini. Balansseeri oma funktsionaalsusearmastust mõningate koduste puudutustega, ütleme näiteks värsked lilled. Okei, okei, roosid on igavad, aga kuidas oleks millegi eksootilisega?

Kalad:
Mõned võivad sinu kööki pidada ekslikult avangardseks kunstigaleriiks – sinu külmkapp on kui tühi lõuend, mida ilmestavad laste joonistused, perekonnafotod, need ülinunnud magnetid, mida sa jahtisid taga eelmine nädal kohalikul kirbuturul. Sinu piirideta loovus võib väjenduda kasvõi värvitud vitriinkapiga, mida katab ka mingi tobenaljakas laudlina. Kindlasti, kindlasti peab olema seal kuskil ka üks aken. Kalad vihkavad tunda end vangistatuna. Kui saad, loo endale väljavaatamiseks mingi koht. Riputa ülesse linnumaja ja vaata seda meeletut rabelemist, kui linnud sinu jäetud toidupalukesi õgivad. Jälgides loodust samal ajal kui valmistad tainast oma kuulsatele küpsistele lihtsalt teeb sind rõõmsaks. Tunned tõelist rõõmu hoolitsedes teiste eest, olgu nad siis „karvased või sulelised”.

Kommentaare ei ole: